Optimizacija Procesa Online Poslovanja

Nedim Šabić, SEO.ba

Razlika između dobre i odlične firme je u tome što odlična firma nastoji da ukloni procese koji je usporavaju, dok uvodi dinamične metode u svrhu okupiranja snažnije pozicije na tržištu.

Naš posao je da firme dovodimo do vrhunca putem optimizacije njihovih online procesa, uz edukaciju osoblja, što povećava prodaju i zaradu.

Pored toga, fokusiramo se na pospješivanje ovog iskustva kroz nativne mobilne aplikacije, tako što i za naše klijente dizajniramo i razvijamo mobilne aplikacije.

Sell Educate Optimize

Optimizacija postojećeg biznisa najosjetljiviji je dio razvoja bilo koje vrste poslovanja.

Promjene se mogu uvesti kroz rezultate A/B/C/D testiranja, koje se znatno brže sprovode online nego offline. Međutim, organizovanje A/B/C/D testova treba da se vrše uz pomoć stručnjaka za konverziju i usability, a ne osnovu „genijalnih“ ideja pojedinaca.

Na kraju krajeva, svaka firma broji prodaje i zaradu. Kroz pravilnu edukaciju i optimizaciju procesa dolazi do stabilnog rasta prodaje za koji možete biti uvjereni da je u sigurnim rukama.

HELP US SELL MORE

Obrazovanje osoblja je od ključne važnosti. Moraju biti sposobni da razumiju dinamično online tržište i steknu sposobnost da procesiraju bujicu informacija, a da pri tome stvore pouzdane online strategije koje se fokusiraju na online marketing.

Ulaganje u edukaciju ne podrazumijeva samo ulaganje u budućnost, ulaganje u edukaciju podrazumijeva promjenu mentaliteta kako vas, tako i vaših zaposlenika, a to smjesta unosi novi duh u vaše radno okruženje.

OUR EDUCATION OFFERS

Svrha svakog poslovanja je prodaja proizvoda. Porast online prodaje može ste postići poboljšanjem stope konverzije, kao i izlaskom na nova tržišta ili otkrivanjem novih ciljnih grupa.

I jedno i drugo mogu se mijenjati kroz optimizaciju i edukaciju vašeg osoblja, te kroz programiranje vašeg softvera tako da radi nešto novo i korisno. Online se ovaj proces najčešće obavlja optimizacijom „sales landing pagea“ proizvoda ili usluge, kao i kreiranjem bolje, preciznije marketinške kampanje.

OPTIMIZE MY BUSINESS

Reference

Porsche
Thyssenkrupp
Bosch
Porsche
Atika
Raiffeisen
Mojposao
Avalon
Limundo

Usluge

Optimizacija „Landing Pagea“

Sales Landing Page najčešće posjeduju stopu konverzije od 2% (zavisno od industrije). Kroz stalno poboljšavanje, ta stopa može znatno da se poveća. Nekim od naših klijenata uspijevali smo stopu konverzije povećati i na 64%.

Cilj „landing pagea“ nije samo da bude lijepo dizajniran i da informiše posjetioce. Stopa konverzije određuje se kontrolisanim ponašanjem, pomoću posebno dizajniranih smijernica i psiholoških metoda. Povećanje stope konverzije automatski dovodi do povećanja prodaje.

Online Business Optimization
Optimizacija Online Poslovanja

Optimizovanje online biznisa najčešće se vrši dodavanjem novih funkcija. Iz iskustva smo naučili da je upravo suprotno djelovanje mnogo efikasnije. Mi uklanjamo nepotrebne klikove i korake u čitavom tom procesu. Minimalizam i jednostavnost ne samo da su dobri, već čine ključne korake u opzimizaciji poslovanja.

Mnogi vlasnici biznisa zajedno sa zaposlenicima usljed intenziteta rada gube pogled iz ptičije perspektive, tako da uvođenje novog načina sagledavanja problema uveliko pomaže pomoću svježih prijedloga iz potpuno drugačijeg ugla.

Online Business Optimization
Web Dizajn i Razvoj

Još od osnivanja firme stvarali smo web stranice za različite klijente i svrhe, kao i za sopstvene projekte. Naš glavni fokus nije na ovom polju, ali volimo podizati svoje standarde i sa velikim klijentima raditi na zanimljivim projektima. Posebno volimo postavljati nove standarde u industriji stvaranjem izuzetno kreativnih projekata sličnim onima na kojima smo u posljednje vrijeme radili.

Ako tražite inovativnu, lijepu stranicu, ne postavljate rokove i ne ograničavate budžet, a želite stvoriti nešto inspirativno što će predstavljati novi standard kvalitete u vašoj industriji, onda nam se obratite. Ako vam je potrebno nešto manje od ovoga, preporučićemo vam drugu pouzdanu firmu.

Web Design and Development
Dizajn i Razvoj Aplikacija

Po osnivanju kompanije počeli smo djelovati na njemačkom tržištu. To isto smo učinili i sa našim najnovijim odsjekom za razvoj iOS-a. S ponosom smo osnovali ovaj odjel, u saradnji sa jednom od većih kompanija za mobilne aplikacije iz Austrije, budući da su nam oni ponudili saradnju. Zapošljavamo 2 senior iOS developera i 8 junior iOS developera, a samo smo zainteresovani za dugoročna partnerstva, te ne namjeravamo raditi kratkoročne projekte.

Trenutno gradimo svoj Android odjel i nestrpljivo iščekujemo da ga otvorimo u aprilu 2017.

Od nule smo napravili nekoliko dizajna aplikacija, tako da ove usluge možemo ponuditi svim zainteresovanim. Možete nam se obratiti sa idejama i budžetom, a mi ćemo vam drage volje pomoći u ovoj oblasti.

App Design and Development

Prednost Mobilnoj Brzini

Ne želimo propustiti priliku da vas uputimo u jedan bitan detalj – kada stvarate novu web stranicu, trebalo bi prvo da se fokusirate na verziju za mobilne telefone. Trebalo bi da korisnicima ponudite nativnu verziju aplikacije, ukoliko to odgovara vašoj vrsti posla. Ako ste izgradili jednu takvu stranicu, trebalo bi da provjerite brzinu vaše verzije za mobilje uređaje. To možete učiniti pritiskom na dugme ispod.

U slučaju da je vašoj stranici potrebno više od 10 sekundi da se učita, savjetujemo vam da uložite više vremena u optimizaciju iste, jer samo zbog ovoga jednog problema gubite veliki broj potencijalnih mušterija. Nije lako tek tako promijeniti način razmišljanja i prebaciti se na rad na mobilnoj verziji prije svega ostalog, ali što prije usvojite ovaj način rada na stranici, povećaće vam se kako reputacija, tako i profit.

Pitajte našeg direktora

Ključ za više online prodaja

Key to More Sales Online